Úkol ve více projektech propojíte napříč projekty bez duplikace — změny se synchronizují všude. Hodí se u úkolů, které se týkají víc oddělení. Podmínkou je stejná měna všech propojených projektů.
Vlastnosti úkolu ve více projektech
- To, v jakém projektu úkol primárně sídlí, zjistíte v jeho detailu.
- Vždy se v navigaci zobrazí název primárního projektu, přiřazení do sekundárních projektů je zobrazeno v tlačítku vedle navigace +1 (nebo jiným počtem dalších projektů) a v boční liště úkolu.
- Úkol nelze přiřadit do více To-Do listů v rámci jednoho projektu (v každém projektu může být úkol přiřazen max. jednou).
- Všechny výkazy se přiřazují k projektu a To-Do listu, kde úkol vznikl.
- To samé pak platí pro fakturaci.
- Všechny projekty, do kterých je úkol zařazen, musí mít stejnou měnu (z důvodu vykazování finančních reportů).
- Změny stejného úkolu se projeví ve všech projektech, do kterých je přiřazen.
- Pokud se úkol smaže – smaže se ze všech projektů, kam byl přiřazen.
- Pokud se úkol dokončí – dokončí se ve všech projektech, kam byl přiřazen.
- ID úkolu je ve všech projektech stejné.
- Funkce se vztahuje jen na úkoly. Podúkoly přiřadit do více projektů nelze.
- Do úkolu se dostanou všichni uživatelé, kteří mají přístup do To-Do listů napříč projekty, kam je úkol přiřazen.
- Úkolu ve více projektech nelze provést změnu úrovně.
- Úkol lze kopírovat. Zkopírovaný úkol bude mít jiné ID. Přiřazení do dalších projektů se nezkopíruje.
- Lze úkolu nastavit opakování. Úkol se vytvoří/obnoví ve všech projektech, kam je úkol přiřazen.

Přiřazení úkolu do projektu
- Přejděte do detailu úkolu.
- Po pravé straně v sekci Umístění v projektech klikněte na +.
- Vyberte projekt a To-Do list, kam se má úkol přiřadit.
- Lze vybrat i z projektů napříč kapitány. Mohou se ale pak lišit pohledy na úkol uživatelů. Více zde.
- Pozor: Úkol nelze přiřadit do více To-Do listů v jednom projektu.
Odebrání úkolu z projektu
- Přejděte do detailu úkolu.
- Po pravé straně v sekci Umístění v projektech přejděte kurzorem na projekt, ze kterého chcete úkol odebrat.
- Přes ikonu koše přiřazení zrušte.

Zobrazení umístění úkolu
O tom, že je úkol ve více projektech, se dozvíte:
Na detailu úkolu
V navigaci je vždy vypsaný projekt a To-Do list, kde úkol vznikl (primární projekt). Tlačítko +1 v ukázce označuje jedno další umístění; po jeho rozbalení uvidíte sekundární projekty.

Přiřazení se přehledně zobrazuje i v pravé boční liště úkolu. V seznamu je na prvním místě vždy primární projekt s To-Do listem a ikonou domečku.

Na Dashboardu
V pohledu Tabulka si zobrazte sloupce Projekt a To-Do list. U úkolu s dalším umístěním najdete vedle primárního projektu tlačítko +1 nebo jiný počet dalších umístění. Rozbalí společný přehled, ve kterém jsou vedle sebe sekundární projekt a jeho To-Do list.

V pohledu Řádky jsou úkoly uspořádané pod projekty a To-Do listy. V zachyceném pohledu Přiřazené mně se úkol Nasadit nové fotky produktů zobrazil jednou pod Web Zahrada.cz, přestože má i další umístění. Stejně se zobrazil i druhý, samostatný úkol Přidat porovnání produktů. Oba byly ověřeny s filtrem Všechny projekty, řešitelem Kapitán TuDů, stavem Nedokončené úkoly a bez omezení termínu.
Počet řádků v tomto pohledu proto nepoužívejte jako přehled všech umístění. Úplný seznam si otevřete přes +1 v tabulce nebo v detailu úkolu v sekci Umístění v projektech.

Oprávnění uživatelů
Do úkolu ve více projektech se dostanou všichni uživatelé, kteří mají přístup alespoň do jednoho To-Do listu, kam je úkol přiřazen.
Úkol se zobrazí se všemi atributy, takže uživatel bude mít přístup i do případných podúkolů.
Řešitel
Řešitele lze nastavit kterémukoli z uživatelů, který má přístup alespoň do jednoho projektu, kde je úkol přiřazen.
Ve chvíli, kdy nastavujete řešitele úkolu, vidíte v nabídce jenom uživatele, ke kterým máte přístup (tzn. sdílíte spolu alespoň jeden přiřazený projekt). Primární nebo sekundární projekt v tomto případě nehraje roli.
Sledující
Stejně jako u řešitele.
Sledujícího lze nastavit kterémukoli z uživatelů, který má přístup alespoň do jednoho projektu, kde je úkol přiřazen.
Ve chvíli, kdy nastavujete sledující, vidíte v nabídce jenom uživatele, ke kterým máte přístup (tzn. sdílíte spolu alespoň jeden přiřazený projekt). Primární nebo sekundární projekt v tomto případě nehraje roli.
Sledující uživatele, ke kterým nemáte přístup, nemůžete ze sledování odebrat.
Příklad z pohledu dvou uživatelů:
Následující historická ukázka ze staršího rozhraní zachycuje dva různé přístupy k témuž úkolu Monitoring skladových zásob a obalů. Uspořádání ovládacích prvků se liší od současné aplikace. Osobní údaje ostatních uživatelů jsou zakryté; ukázkového sledujícího rozlišíte podle iniciál JP.
Úkol ve více projektech z pohledu 1. uživatele:
- Vidí primární projekt Redesign termosek a sekundární UVVP.
- Se sledujícím JP sdílí projekt UVVP, proto ho může ze sledování odebrat. V detailu historické ukázky je u JP dostupný červený křížek.
- V diskuzi vidí jeho komentář začínající Aktualizace stavu zásob.


Pohled 2. uživatele:
- Vidí primární projekt Redesign termosek a sekundární Porady. Projekt UVVP nevidí; první uživatel naopak nevidí Porady.
- Se sledujícím JP nesdílí žádný projekt, proto ho nemůže odebrat ani vybrat jako nového sledujícího. Historický detail ukazuje vysvětlení K odebrání tohoto uživatele nemáš oprávnění.
- Jeho komentář Aktualizace stavu zásob přesto v úkolu vidí.

